Farliga omkörningen fångades på film

Uppdaterad 2019-02-23 | Publicerad 2019-02-22

En bil närmar sig i mötande fil när mittlinjen blir heldragen. Då bestämmer sig en busschaufför för att köra om lastbilschauffören Freddie Lennartsson, skriver Västerviks-Tidningen.

– Det är rent mordförsök på de som sitter i bussen tycker jag, säger han till Aftonbladet.

Det var i tisdags som yrkeschauffören Freddie Lennartsson, 34, blev omkörd av en buss från företaget Flixbus strax söder om Västervik. Hans vindrutekamera fångade hela händelsen på film och videon visar att omkörningen hade kunnat sluta illa, rapporterar Västerviks-Tidningen.

– Han körde med folk i bussen, det är det som är så illa. Han låg och tryckte väldigt nära bakom mig i flera kilometer. Jag tänkte att han säkert skulle köra om längre fram, säger Freddie Lennartsson till Aftonbladet.

Men busschauffören valde att köra om i en uppförsbacke precis när mittlinjen blev heldragen. Det innebär att det inte är tillåtet att köra om. I motsatt fil kom en mötande bil, vilket ledde till att Freddie fick köra ut på vägrenen. Hans hastighetsmätare visade 90 kilometer i timmen.

– Man blir förbannad. Det är inte acceptabelt för fem öre, det är rent mordförsök på de som sitter i bussen tycker jag, säger han.

Vidtar åtgärder internt

Flixbus berättar för tidningen Barometern att man känner till fallet och att den berörda busspartnern vidtagit åtgärder internt.

– Passagerarnas och medtrafikanternas säkerhet är vår prioritet. Vi tolererar inte sådant beteende, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig vid Flixbus, till tidningen.

Hon kan dock inte säga vilka åtgärder det handlar om, men menar att det inte ska hända igen.

”Folk är för stressade”

Freddie Lennartsson har varit yrkeschaufför sedan 2003. Han har börjat filma sina resor för att kunna visa upp de farliga situationer som ofta uppstår.

– Jag vill belysa hur mycket skit som händer i trafiken. Folk är för stressade. Slappna av, låt det ta fem minuter till och kom hem hel i stället, säger han.