Rätten övertygad – Pierre Karlsson skyldig till mord

Publicerad 2013-09-20

Snickaren Pierre Karlsson, 55, mördade Gustaf och Annika Nordander på Öland den 13 december.

Det är Kalmar tingsrätt övertygad om.

Rätten har nu beslutat att han ska genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning innan den slutliga domen faller.

I tre veckor har rättegången mot Pierre Nilsson pågått i Kalmar tingsrätt. Han har hela tiden förnekar att han med morden på Gustaf Linder-Nordander och Annika Nordander att göra.

Bevisningen har dock varit stark. Bland annat har blod från mördade Gustaf hittats på Pierre Karlssons hagelgevär, samma vapen som man misstänker att Annika sköts ihjäl med.

En mängd bevis

När rättegången avslutade på torsdagen radade åklagare Ulf Hagman upp en mängd andra bevis och indicier som pekade mot Pierre Karlsson. Han vill att också att rätten skulle besluta om en stor sinneundersökning av honom.

Försvarare Claes Möllersten menade dock att Pierre Karlsson omedelbart skulle sätta på fri fot.

Rätten valde att fundera på sitt beslut i ett drygt dygn.

Rättspsykiatrisk undersökning

Vid 15-tiden idag kom beslutet. Rätten finner ”en övertygande bevisning om att Pierre Karlsson gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna”. Man beslutar också om en stor rättspsykiatrisk undersökning för att man ska kunna avgöra om han ska dömas till vård istället för fängelse. Man vill också ha utrett om han har en sådan störning att han själv inte insett sina gärningars innebörd.

Rätten konstaterar också att Pierre Karlsson skall bli kvar i häktet. Rättegången kommer att återupptas när sinnesundersökningen är klar, vilket brukat ta cirka en månad.

Gustaf och Annika hittades mördade i sitt nerbrunna garage i Flakeböle på Öland den 14 december förra året. De hade mördats dagen innan och gärningsmannen hade sedan tänt eld på byggnaden.