Efter tragedin i Sri Lanka – nu har de fått tvillingar

Danmarks rikaste man pappa på nytt

Publicerad 2020-03-12

Anders Holch Povlsen och hans hustru förlorade tre barn i en fasansfull terrorattack i Sri Lanka.

Nu har de blivit föräldrar på nytt – till tvillingflickor.

”Familjen gläder sig obeskrivligt över de två små miraklen”, säger de i ett uttalande till BT.

På påskdagen 2019 skedde en av de dödligaste terrorattackerna i modern tid. Självmordsbombare attackerade kyrkor och hotell i en synkroniserad terrorattack runt om i Sri Lanka.

259 personer dog och cirka 500 skadades i det islamistiska dådet, som IS sade sig ligga bakom. Många av de döda var barn.

Anne och Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn i terrorattentatet.

Fått tvillingdöttrar – efter tragedin

En av de drabbade var Anders Holch Povlsen, 49, och hans familj. Holch Povlsen är ägare till klädföretaget Bestseller och känd som Danmarks rikaste man, med en förmögenhet på 58 miljarder kronor.

Familjen befann sig på hotellet Shangri-La i huvudstaden Colombo där en av självmordsbomberna sprängdes. Tre av familjens fyra barn dog.

Nu rapporteras om en lycklig nyhet, knappt ett år efter den svåra tragedin.

”Onsdagen den 11 mars blev Anne och Anders Holch Povlsen föräldrar till två välskapta tvillingflickor efter ett fint graviditetsförlopp och en komplikationsfri födsel”, skriver familjens sekreterare till BT.

”Innerligt tacksamma”

I samband med begravningen förra året tackade paret för all medkänsla och alla lyckönskningar som de fått under tiden efter terrorattacken.

”Vi vill uttrycka vår innerliga tacksamhet för den värme, omsorg och stöttning som vi mottagit efter förlusten av våra tre älskade barn Alma, Agnes och Alfred”, skrev Anne och Anders Holch Povlsen då i ett uttalande.

”Det berör oss djupt och ger oss styrka som kommer hjälpa oss framöver”.