En död efter rån mot restaurang – ingen gripen

Uppdaterad 2019-12-15 | Publicerad 2019-12-14

En man i 60-årsåldern är död efter att tre maskerade män tagit sig in på en hotellrestaurang i Gislaved.

Mannen som var gäst skadades med ett tillhygge och dog på plats, enligt polisen.

Ingen person är gripen.

Larmet om ett rån kom vid 18.33 och då ska tre maskerade män ha tagit sin in på en hotellrestaurang i Gislaved. Bråk ska ha uppstått och en man på restaurangen skadades med ett tillhygge.

Hans liv gick inte att rädda.

– Det har uppstått bråk och tumult på platsen i samband med det här och då har mannen skadats med tillhygge, säger Monica Bergström pressinformatör vid polisen i region Öst.

Vilken typ av tillhygge vill polisen inte gå ut med i nuläget.

– Just nu håller vi och samlar in information. Har man varit på plats eller sett något är vi angelägna om att man hör av sig på 114 14, säger Monica Bergström.

I de första larmen om händelsen talades det om att de maskerade männen var beväpnade med macheteliknande knivar, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen spärrade av torget i Gislaved vid hotellrestaurangen.

– Jag gick ut och märkte att det var massa blåljus där och hundpatruller på torget, men hade inte sett något innan, säger ett vittne till insatsen.

– Vi var där och åt julbord tidigare i dag och det är lite av stadens vattenhål.

Monica Bergström berättar senare under lördagen att de hört att någon eller några gäster som var på restaurangen kan ha hunnit lämna innan de pratat med polisen.

– Och dom vill vi gärna komma i kontakt med, det kan vara så att man inte tycker att man sett något viktigt men det vill vi få avgöra och vi vill prata med alla, säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.