Åmåls enda vårdcentral stängs

TT

Publicerad 2019-04-09

Åmåls enda vårdcentral stängs akut. Det beslutade Norra hälso- och sjukvårdsnämnden inom Västra Götalandsregionen vid ett akut möte. Arkivbild.

Åmåls enda vårdcentral stängs akut.

Det var på ett akut möte med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden inom Västra Götalandsregionen som beslutet fattades. 12 000 listade patienter berörs och de står inom ett par dagar utan vårdcentral.

Till grund för beslutet ligger ett tjänsteutlåtande där det bland annat står att ”(...) vidtagna åtgärder är inte tillräckliga för att kunna säkerställa att en acceptabel kvalité inom verksamheten kan nås inom en snar framtid".

Att vårdcentralens avtal är uppsagt bekräftas av regionrådet Håkan Linnarsson (S).

"Det är djupt olyckligt att det fått gå så här långt. Vår främsta prioritering är just nu att säkerställa en trygg vård", skriver han i ett SMS till SVT Väst.

Den kritiserade vårdcentralen hade fått en frist fram till den 1 april för att åtgärda de brister som regionens fördjupade kontroll hade pekat på. Bland annat konstaterade rapporten att vårdcentralens patientjournaler innehöll stora brister i medicinsk kvalitet, kompetens och dokumentation.

Beslutet kommer att verkställas inom två till tre dagar, erfar SVT Väst.

Följ ämnen i artikeln