Två misstänks för människorov efter 44-årings försvinnande

Publicerad 2021-05-23

44-åringen försvann för drygt en vecka sedan.

En man och kvinna är nu misstänkta för kidnappningen.

Polisen misstänker att mannen mördats.

– Det finns saker som gör att vi misstänker att han bragts om livet, säger Christina Hallin vid polisen i region Bergslagen.

Följ ämnen
Mord

Mannen försvann förra helgen och sågs senast natten mot söndagen den 16 maj. I förra veckan hittades mannens bil i Årjäng och polisen har under veckan som gått inlett en brottsutredning gällande kidnappning.

Nu är två personer, en man och en kvinna, skäligen misstänkta för människorov. De sitter sedan tidigare i veckan häktade i ett annat ärende, en stöldutredning.

– Det är i samband med den utredningen det har kommit fram att de två har varit tillsammans med den nu försvunne mannen en tid innan han försvunnit och de är bekanta, säger åklagare Niclas Wargren.

Han säger att de inte är färdiga med förhören och att utredningen inte är ”låst” vid mannen och kvinnan som är skäligen misstänkta. Den lägre misstankegraden.

Polisen har under söndagsförmiddagen också ändrat rubriceringen för 44-åringens försvinnande. Från människorov till mord alternativt dråp.

– Det har kommit fram information som gör att vi misstänker mord, säger Christina Hallin vid polisen i region Bergslagen.

Hon säger att mannen ännu inte hittats.

– Men det finns andra saker som gör att vi misstänker att han bragts om livet, säger hon.

Christina Hallin uppger att det är ett intensivt polisarbete som lett fram till utvecklingen och att det arbetet nu fortsätter.

– Vi genomför förhör och kommer att fortsätta kartläggningen av mannens liv, säger hon.

Följ ämnen i artikeln