Norsk kvinna vann 1,3 miljarder kronor – ”Galet”

Publicerad 2024-01-17

Kvinnan vann 1,3 miljarder norska kronor.

Den norska spelaren satsade 50 kronor och hade inte hunnit kontrollera sin Eurojackpott-lott innan tipstjänsten Norsk Tipping ringde.

– Det här är helt galet, säger kvinnan. Som nu kan titulera sig en av Norges rikaste med en förmögenhet på över 1,3 miljarder norska kronor, skriver VG.

Vinstpotten som delades ut under tisdagen är historiskt hög och summan landar på 120 miljoner Euro, motsvarande 1,36 miljarder norska kronor.

Trots det tog den norska kvinna som vunnit beskedet med ro.

– Det är helt galet. Jag kommer dela med mig mycket med familjen. Dessutom kommer jag nog att resa en del, säger hon när tipstjänsten Norsk Tipping ringer upp vinnaren, enligt VG.

Ingrid Roterud Mathisen förmedlade beskedet och berättar att kvinnan vann på en lott hon spelat på för 50 norska kronor.

– Hon brukar inte tippa på Eurojackpot men hade lite extra på sitt spelkonto, så hon slängde in en kupong och träffade nålen i höstacken, säger vinnarkommunikatören.

Enligt henne blev kvinnan först helt tyst och trodde att det var någon skojade med henne.

– Jag var tvungen att dra i samtalet lite. Då skrattade hon mycket och var väldigt glad. Hon frågade flera gånger om det verkligen var sant, säger Mathisen.

Blir en av Norges rikaste

Eurojackpot är ett nummerspel där man ska pricka in 5 nummer av 50 samt 2 av 12 stjärnnummer.

Chansen att vinna och få alla nummer rätt är 1:140 miljoner per rad.

Det är ännu okänt var den lyckliga vinnare bor i Norge men enligt Mathisen var kvinnan hemma och hade ingen i närheten när hon svarade i telefonen.

– Hon ser fram emot att berätta för familjen och inte minst att generöst dela med sig av vinstpengarna. Hon tänkte mycket på de som skulle behöva de där pengarna, säger hon.

Vinnaren går direkt in på listan över Norges rikaste. ”Bara” 356 norrmän har en förmögenhet på mer än 1,3 miljarder norska kronor.

Följ ämnen i artikeln