Så lätt bygger du om hemma

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-01

Roomservice-Mattias: ”Man lär sig snabbt”

Mattias Särnholm.

Sommaren närmar sig med stormsteg och många väntar på att få komma igång med allehanda renoveringar och reparationer. Det blir dessutom billigare att genomföra reparationer med hjälp av hantverkare tack vare ROT-avdraget.

En som har verkligen gillar att renovera är Mattias Särnholm, snickare och programledare för Roomservice i Kanal 5. Att bli snickare var aldrig något aktivt valt utan kom sig enligt Mattias helt naturligt. Både hans far och farfar var snickare, själv har han hållt på sen han var 16 år.

Han beskriver den härliga känslan av skapa något och se det växa upp i tre dimensioner.

– Jag tycker om att tänka form och färg och jag gillar allt som har med design, inredning och snickeri att göra, säger han.

Stilrent går hem

När det gäller årets trender så är det enkla och stilrena fortfarande poppis. Mattias menar att det fortfarande är många som shoppar utifrån katalogerna, men han har också märkt av att den personliga smaken accepteras allt mer. Han menar att man vågar göra lite mer som man känner för.

– Nu ger man mer uttryck för den smaken man verkligen har och inte det man har sett i katalogerna, säger han.

Mattias är ju som bekant inte enbart snickare utan också programledare. Han säger att han ibland kan sakna att bara vara en vanlig snickare, framför allt när det är stressigt men att han ändå inser att han han inte vill gå tillbaka.

– Jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. Jag får snickra och göra det jag tycker bäst om i TV. Det är verkligen superkul, säger han.

Mattias tycker att de som ska är sugna på att renovera själva ska ge sig på det. Han menar att det inte gör något om det blir lite fel ibland, det viktigaste är att man har kul. Viktigast är att läsa på lite, skaffa bra verktyg och se till att ha gott om tid.

– Man lär sig snabbt så det är bara att köpa ett par kalla öl och se till att ha riktigt trevligt, säger Mattias.

Dante Thomsen, Minimedia

Följ ämnen i artikeln