Misstänkt mord i Helsingborg

Publicerad 2014-01-19

Uppges ha kopplingar till mordförsök utanför Nora

Här hittades den efterlyste mannen.

En 46-årig man har hittats död utanför Helsingborg – och dådet har kopplingar med tisdagens mordförsök i Nora.

Nu undersöker polisen om 22-åringen som greps för mordförsök kan ha med mordet att göra.

– Självklart är det något vi kollar på, säger Bertil Isberg Jönsson vid länskriminalen.

Vid 15.30-tiden i lördags hittades en man död vid ett verkstadsområde i Påarp utanför Helsingborg.

Mannen har varit efterlyst som försvunnen när han hittades och grannar har uppgett för Aftonbladet att polisen spärrade av på platsen redan under natten mot lördagen

– Han har hittats utomhus på ett sådant sätt att vi kan dra slutsatsen att han bragts om livet, säger beredskapskommissarie Bertil Isberg Jönsson till Aftonbladet.

Polisen rubricerar utredningen som mord och under söndagen ska en fullständig identifiering ske och information lämnas till anhöriga.

Kopplingar till Nora

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den döde mannen vara bekant med 22-åringen som misstänks för mordförsöket i Gyttorp utanför Nora i tisdags. De är skrivna på samma adress och kände varandra väl.
– De har båda bott hos mig i min verkstad sedan i somras, berättar Osama Daknash som varit god vän med båda männen.

22-åringen greps i onsdags, misstänkt för att ha skjutit en 29-årig kvinna i halsen. Nu undersöker polisen om 22-åringen kan ha varit inblandad i mordet i Påarp.

– Det är självklart något vi kommer att kolla på, men vi vill inte fokusera på en färdig lösning. Men den delen av offrets bekantskapskrets är ju självklart intressant, säger Bertil Isberg Jönsson.

Enligt Osama Dahnash hade 22-åringen nära kontakt med kvinnan i Gyttorp redan i somras, men när han fick veta att även 46-åringen tagit kontakt med henne på Facebook blev han mycket upprörd.
– Det var i oktober, men jag lyckades medla och de blev vänner igen. Allt verkade ok.

Inte officiellt misstänkt

Ännu är 22-åringen inte delgiven misstanke om brott rörande fallet i Påarp, men polisen uppger att han så småningom kommer att höras.

Enligt uppgift kan mannen i 40-årsåldern ha legat död en tid och ska ha varit anmäld försvunne sedan torsdags morse.

– Han är anmäld försvunnen då, men hade då varit försvunnen en längre tid, säger Isberg Jönsson som inte vet hur länge mannen legat död.

– Det är längre än ett dygn, men utöver det blir det bara spekulationer. Vi avvaktar en rättsmedicinsk obduktion som ska vara klar inom de närmsta dagarna.

”Blir chockad”

Ännu lär Skånepolisen inte ha hört 22-åringen om hans kontakter med den mördade mannen i Påarp.

– Finns det någon misstanke om att de här fallen har med varandra att göra kommer polisen i Skåne att kontakta oss i Örebro, säger Mats Nylén, presstalesman vid Örebropolisen, till Aftonbladet.

Mannen i 40-årsåldern hittades vid en ödetomt i ett industriområde i Påarp. Mittemot driver Kerstin Andersson sitt hundpensionat.

– Man blir ju chockad när man får höra om det. Det är väldigt obehagligt. Här är ju så lugnt och tyst annars, säger hon.

Polisen var där redan i fredags kväll, men först på lördag morgon såg hon att tomten spärrats av.

– Då hade de spärrat av hela fältet och så stod det en Securitasvakt där. Polisen har inte berättat något om vad som hänt.

Nu är polisen intresserade av upplysningar från allmänheten som kan föra fallet framåt.

– Allt kring offret eller offrets närhet är av intresse. Om någon vet varför eller hur det hände så vill vi att de tar kontakt med oss, säger Bertil Isberg Jönsson.

22-åringen har tidigare medgett att han var på platsen där kvinnan sköts i tisdags, men varken erkänt eller förnekat brott.