De våldtog kvinnan på bussen

Publicerad 2013-01-04

”Jag är skyldig och borde hängas” säger en av gärningsmännen som brutalt våldtog en 23-årig kvinna på en buss i New Delhi.

Polisen har nu gått ut med identiteten på de fem misstänka gärningsmännen som är mellan 19 och 35 år gamla och kommer från fattiga slumkvarter.

En sjätte 17-årig gärningsman ska ha våldfört sig allra värst på flickan.

Vid en tidigare protest höll en kvinna upp den här skylten. De fyra männen som satt åtalade för den brutala gruppvåldtäkten i New Dehli i fjol fick den 13 september sin dom.

Enligt den indiska polisens rapport om den brutala våldtäkten ska den minderåriga gärningsmannen, bara 17 år, ha våldtagit flickan flera gånger, skriver den indiska nyhetssajten Hindustan Times.

Polisen säger till sajten att det var 17-åringen och den äldste av de misstänka som betedde sig allra mest barbariskt.

Den äldste mannen heter Ram Singh, 35, och anses vara ledare för gruppen, skriver den tyska nyhetssajten Bild.

Ram Singh är änkling och beskrivs som en våldsam alkoholist. Han bor i en fattig stadsdel i New Delhi, arbetar som busschaufför och körde regelbundet barn till skolan.

Hans yngre bror Mukesh Singh är också misstänkt. Mukesh Singh, 26, jobbar ibland också som chaufför och med att städa den buss som hans storebror kör.

"Jag borde hängas"

En tredje misstänkt gärningsman heter Akshay Thakur, 28, och kommer från den fattiga delstaten Bihar i östra Indien. Han hade tillfällig anställning och hjälpte ibland till med turerna i  samma buss som bröderna Singh.

De övriga två misstänka gärningsmännen är några år yngre. Vinay Sharma är 20 år och jobbar som tränare. Han greps några dagar efter den brutala våldtäkten och nekar till brottet.

Pawan Gupta är 19 år gammal och arbetar som fruktförsäljare. Efter att han greps har han uttryckt sig högljutt i indiska medier och har sagt ”Jag är skyldig. Jag borde hängas”.

Kan dömas till döden

Rättegången mot de misstänka gärningsmännen ska inledas i morgon. Dådet väckte ramaskri i Indien med vilda protester och krav på strängare straff för våldtäktsmän. Ett nytt lagförslag är att alla våldtäktsmän ska kastreras och låsas in.

Om de fem männen fälls kommer de sannolikt att dömas till dödsstraff. Det enligt ett beslut från Indiens inrikesminister Sushilkumar Shinde, i ett försök att följa den allmänna opinionen.

Det är i nuläget oklart när domen kommer att falla.

Myndigheterna i Indien har valt att inte gå ut med uppgifter om vem 17-åringen är eftersom han är minderårig. Han väntas ställas inför rätta i en domstol för unga, där det längsta möjliga straffet är tre år på vårdanstalt.

Trots att han ska vara den som ha våldförst sig allra värst mot flickan så kan han alltså komma att släppas fri långt före de andra gärningsmännen. Enligt indiska medier kan det ske så tidigt som efter bara några månader då han fyller 18 år, eftersom ett straff i ungdomsfängelse inte att kan överföras till vuxenfängelse när en person officiellt blir vuxen.

Polisen håller nu genom bentester på att ta reda på om pojken trots allt kan vara äldre än 17 år som han påstår att han är. Då skulle han kunna dömas i en riktig domstol och eventuellt få samma straff som de övriga gärningsmännen.

Försökte köra över henne

Den brutala våldtäkten skedde på en buss i New Delhi den 16 december.

Den 23-åriga medicinstudenten och hennes sällskap lockades på bussen av de misstänka gärningsmännen som var berusade vid tillfället. Kvinnans pojkvän har i förhör sagt att det verkade vara en vanlig bussresa och att de därför klev på bussen.

Men de misstänka gärningsmännen överföll kvinnan, våldtog och misshandlade henne under en timmes tid. De ska också ha använt sig av ett järnrör.

Kvinnan kämpade emot och lyckades bita flera av männen och de bitmärkena är en del av polisens bevisning mot männen.

När kvinnan och hennes pojkvän efter våldtäkten och misshandeln slängdes av bussen i farten, försökte bussens förare att köra över kvinnan. Men pojkvännen lyckades dra undan henne.

Kvinnan kämpade för sitt liv men avled av sina svåra skador under den gångna helgen på ett sjukhus i Singapore.

Hängdes ut på Facebook

Pappan till en kvinnlig student i södra Indien har hört av sig till polisen och klagat över att en bild av hans dotter cirkulerat i sociala medier i samband med den brutala våldtäkten, skriver nyhetsbyrån AFP.

På Facebook har det felaktigt påståtts att flickan på bilden föreställer den våldtagna och mördade flickan. Den indiska polisen har bett Facebook att att ta bort bilden och hjälpa till att försöka spåra dem som har lagt ut bilden.

Indiska myndigheter har valt att inte offentliggöra identiteten på den mördade flickan enligt en lag som ger våldtäktsoffer och deras familjer rätt till anonymitet. Det för att skydda dem från den sociala stigmatisering som ofta följer dem som har utsatts för sexbrott.