Lärare slog elev – ställs inför rätta

TT

Publicerad 2019-11-29

En lärare i Malmö åtalas misstänkt för att ha slagit och sparkat en elev. Arkivbild.

En lärare på en skola i Malmö misstänks ha angripit en högstadieelev som ville prata om sitt betyg. I förhör säger läraren att han var stressad och fick en minneslucka.

Nu åtalas läraren.

Det var i juni, när betygen skulle sättas, som eleven sökte upp läraren i skolan. Hon hade dagen innan skickat in sena inlämningsuppgifter till läraren via mejl, men han hade inte tittat på dem. När eleven bad om en förklaring och ville veta sitt betyg ska läraren ha gått till angrepp.

I förhör berättar flickan att läraren först sparkade henne på benet innan de gick in i ett klassrum, skriver Kvällsposten. Läraren ska där ha fortsatt att hota henne genom att sparka på bordet som hon satt på och boxa henne på axeln. När han fortsatte att attackera henne började hon skrika och några andra lärare kom in i klassrummet.

Läraren nekar till att han ska ha slagit och sparkat eleven, men en film från en övervakningskamera styrker flickans skildring av vad som hänt.

– Jag känner starkt obehag av mitt agerande när jag ser filmen, har mannen sagt till polisen enligt Kvällsposten.

Läraren skyller sitt agerande på att han var väldigt stressad över betygssättningen och säger att han drabbades av en minneslucka.

Läraren sjukskrev sig efter händelsen, innan han stängdes av från sin tjänst. Före höstterminens start sade han upp sig, skriver Sydsvenskan.

Följ ämnen i artikeln