Trafikolycka på E4 - begränsad framkomlighet

Publicerad 2019-04-22

Det är begränsad framkomlighet på E4 i norrgående riktning kring Linköping efter en trafikolycka.

Påskhelgens avslutande dag har kantats av flera olyckor på en rad platser.

Tidigare under måndagen var E20 helt avstängd vid Vårgårda – efter en frontalkrock där en person skadades allvarligt.

Larmet om olyckan på E4 vid Linköping kom till räddningstjänsten vid 17.50 på måndagseftermiddagen.

– Det är två personbilar som är inblandade. En person har förts till sjukhus med ambulans, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid räddningstjänsten i östra Götaland.

Totalt befann sig åtta personer i de två bilarna. Sträckan stängdes en kort stund av helt. Därefter började man släppa på trafiken igen, men framkomligheten är fortsatt begränsad.

Allvarligt skadad

Dessförinnan skedde en frontalkrock på E20. Polisen fick in larmet strax efter klockan 14. Vid 15.15-tiden meddelande man att trafiken börjat ledas om efter olyckan som inträffade i höjd med Vårgårda.

– Det är två personer som har frontalkrockat enligt larmet, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 16-tiden hade bärgare arbetat på platsen och vägen kunde åter öppnas för trafik.

E20 är helt avstängd vid Vårgårda efter en frontalkrock.

Enligt polisens uppges initialt att tre personer skadats i olyckan. En av de skadade är en ung kvinna som fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter.

Mycket trafik

Enligt Sahlgrenskas pressjour är kvinnan allvarligt skadad.

– Det är mycket trafik, det är väl en hemvändardag. Vi har haft många trafikolyckor både i går och i dag, säger Jenny Widén.

Även E4 stängdes av i norrgående riktning vid 15.30-tiden efter en olycka mellan två personbilar. Olyckan skedde mellan Mjölby och Mantorp.

Vid 16-tiden var ett körfält i norrgående riktning åter öppet, men Trafikverket varnade för fortsatt begränsad framkomlighet.

Följ ämnen i artikeln