Så blir vädret i helgen

Uppdaterad 2020-03-28 | Publicerad 2020-03-27

Kallare väder väntar i Uppsala under helgen.

Passa på att njuta av solen och värmen på fredagen, sedan väntar betydligt sämre väder för Uppsalaborna.

– Det kommer att slå om till nordliga vindar igen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Det blir fortsatt behagliga temperaturer på upp till tio grader i Uppsala även på fredagen. Enligt prognosen blir det också mestadels soligt väder.

– Det blir en hel del sol i Uppsala på fredagen. Framförallt vid kusten, det är lite osäkert på hur mycket moln som passerar övriga delar av uppland. Temperaturen hamnar någonstans mellan 7–10 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart som dock varnar för att det kan bli lite blåsigt.

– Det blir lite snålblåst med tidvis friska vindar från sydväst.

Då drar kalluften in över Uppsala

Redan på lördag väntar betydligt kallare väder, dock ser det ut som att solen fortfarande kommer att visa sig.

– Det kommer att slå om till nordliga vindar igen, och det sker under lördagen. Molnen kommer att röra sig söderut och mellan varven kan det bli ganska soligt. Temperaturen hamnar någonstans kring 4–7 grader på lördag, men den tidvis friska vinden som väntas kommer att kännas ganska kall.

Risk för snö på söndag.

Minusgrader på söndag

Natten till söndag har kalluften tagit ett rejält grepp om hela uppland och på morgonen kommer det att vara minusgrader.

– Temperaturen kommer att stiga till kanske 3–4 grader på söndag, och fram på dagen blir det växlande molnighet. Vid kusten kan det också passera någon snöby, säger Mikael Sjöstrand.

Följ ämnen i artikeln