Malmö Airport

Flygplan har havererat på Sturup: ”Oskadda”

avKlas Widestrand, Richard Aschberg

Ett propellerflygplan med två personer har kraschat på Sturups landningsbana efter att ha fått tekniska problem i luften.

Enligt räddningstjänsten har både läraren i 60-årsåldern och eleven i 40-årsåldern klarat sig utan allvarliga skador.

– De två personerna ombord befann sig utanför planet när vi kom till platsen, säger Mats Nilsson, räddningsledare vid räddningstjänsten Syd.

Larmet kom strax efter 16.30 på söndagseftermiddagen.

Polis, räddningstjänst och sjukvårdspersonal befinner sig på platsen.

– Enligt de uppgifter vi har ska man ha slagit i landningsbanan i samband med en nödlandning. De två personerna ombord befann sig utanför planet när vi kom till platsen och är till synes oskadda, säger Mats Nilsson, räddningsledare vid räddningstjänsten Syd.

Under kvällen uppger polisen att det rör sig om ett utbildningsplan och att de båda männen ombord varit en lärare i 60-årsåldern och en elev i 40-årsåldern.

Planet fick tekniska problem i luften, vilket föranledde en så kallad buklandning, skriver polisen på sin hemsida. Vid buklandningen ska planet ha skadats och även läckt bränsle på landningsbanan.

Flygtrafiken kan påverkas

Flygplanet står strax före 18 fortfarande kvar på landningsbanan, något som kan komma att innebära förseningar i flygtrafiken.

– Vi hänvisar resenärer till våra kanaler i appen och på webben där vi uppdaterar med information om trafikläget. Vi rekommenderar även att man håller kontakten med sitt flygbolag, säger Ellen Laurin vid Swedavias presstjänst.

Foto: MIKAEL NILSSON
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö