Fyra anhållna efter skjutningar i Karlstad

TT

Publicerad 2019-07-31

Polisen utreder nu två skottlossningar genom lägenhetsfönster i Karlstad. Arkivbild.

Fyra personer har anhållits misstänkta för inblandning i de två skjutningarna i Karlstad de senaste dygnen. De misstänks för medhjälp till försök till mord.

– Vi är övertygade om att det är en uppgörelse i kriminella kretsar, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

De senaste tre anhållandena gjordes under onsdagskvällen, vilket Värmlands Folkblad var först att rapportera. Då satt en tredje person redan anhållen sedan tisdagen.

Natten mot tisdag blev en man skjuten genom fönstret på ett bostadshus i Kronparken, och fördes till sjukhus.

Natten därpå skedde ännu en skjutning under liknande omständigheter. Ett antal skott avfyrades in i en lägenhet där flera personer befann sig.

En av dem träffades i kläderna och klarade sig utan skador. En annan fick föras till sjukhus.

– Vi vet inget om skadeläget, men han är fortfarande vid liv i alla fall, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt till TT.

Vid båda händelserna har gärningsmannen befunnit sig utanför lägenheten och skjutit in genom ett fönster. Polisen utreder kopplingar mellan brotten.

– Det är nästan så att vi utgår från att det finns ett samband. Själva tillvägagångssättet, att skjuta in i en lägenhet, är ovanligt i sig, säger Stefan Dangardt.

Det rör sig, enligt polisen, om en uppgörelse i kriminella miljöer.

– Vi är övertygade om att det är en uppgörelse i kriminella kretsar. Och då brukar det handla om droger, vapen och smuggelverksamhet, säger presstalespersonen Tommy Lindh.