Lägenheter beskjutna i Helsingborg

TT

Publicerad 2022-01-19

Flera lägenheter på en adress i Helsingborg utsattes för beskjutning tidigt på onsdagsmorgonen.

Larmet om skottlossningen kom strax innan klockan 05. Polisen åkte till platsen och kunde där konstatera att ingen hade kommit till skada, men att flera lägenheter träffats.

Platsen är avspärrad och flera utredningsåtgärder pågår på platsen, bland annat teknisk undersökning och med specialsökhund.

– Det blir en del av utredningen såklart att försöka ta reda på bakgrunden till skottlossningen. Det är ett flertal lägenheter som har träffats av skott och därav blir rubriceringen försök till mord och även grovt vapenbrott, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisregion Syd.

På tisdagen avled en man efter en skottlossning i Helsingborg. En förundersökning om mord har inletts. Om de två skottlossningarna har ett samband är för tidigt att säga, enligt Jimmy Modin.

– Det man kan säga rent generellt när vi har ärenden av den här digniteten så är det naturligt för oss att titta om det finns samband med andra liknande ärenden. Det är någonting som man kommer att titta på men det blir en senare del av utredningen.

Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.