Förde bort och våldtog 14-åring – tre döms

avTT

Foto: Henrik Montgomery/TT
Tre män döms till fängelse efter att ha fört bort och våldtagit en 14-årig flicka i Borlänge. Arkivbild.

Tre män i 20- 30- och 50-årsåldrarna döms till fängelse för att i olika roller varit delaktiga i att föra bort och våldta en 14-årig flicka i Borlänge, rapporterar P4 Dalarna.

Händelsen utspelade sig i maj i år. Den 14-åriga flickan skulle möta upp en bekant man i 20-årsåldern i Borlänge för att umgås. Men flickan blev i stället ombedd att hoppa in med honom och ytterligare två män i en skåpbil, i vilken hon fördes till en bostad.

Väl i bostaden tog mannen i 20-årsåldern emot pengar av mannen i 30-årsåldern, i utbyte mot sexuella tjänster med den 14-åriga flickan.

När flickan emotsatte sig detta och sade att hon inte ville blev hon genom våld tvingad till samlag med mannen i 30-årsåldern, framkommer i domen. Han döms nu av Falu tingsrätt till fem års fängelse och utvisning, för grov våldtäkt mot barn samt ringa narkotikabrott.

Mannen i 20-årsåldern döms till fyra års fängelse för bland annat medhjälp till grov våldtäkt mot barn och människohandel. Han ska bland annat ha hotat med att om flickan inte hade sex med mannen i 30-årsåldern så skulle han döda både honom och henne, enligt domen.

Mannen i 50-årsåldern, som enligt domen var den som framförde skåpbilen, döms till 3 månaders fängelse för medhjälp till köp av sexuell tjänst. Hans fängelsestraff anses vara verkställt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borlänge