Suzanne, 52, och Lars, 61, mördades brutalt i Vallentuna

Polisen söker tips om en Jeep cherokee

Uppdaterad 2020-02-05 | Publicerad 2020-01-30

Suzanne, 52, och Lars, 61, hittades mördade i sitt hem i Vallentuna den 15 januari.

Nu väljer polisen att publicera namn och bild på offren i TV3:s ”Efterlyst”.

Samtidigt avslöjas nya detaljer om ett mystiskt fordon som ska ha setts på brottsplatsen.

Bilen, en mörk Jeep cherokee, ska ha setts i området i Vallentuna runt den 15 januari, avslöjar polisen.

– Vi är väldigt angelägna om iakttagelser kring den, säger utredare Christer Axling till ”Efterlyst”.

Dagen efter mordet hittades parets egen bil, en vit Skoda, på en parkeringsplats i Norrtälje.

Paret ska, som Aftonbladet tidigare har skrivit, ha mördats kallblodigt. Mannen ska ha skjutits, medan kvinnan återfanns död med plastfolie runt huvudet.

Den exakta tiden för dådet är ännu okänd. Polisen har heller inga misstänkta. Däremot vet man att Lars förra sommaren sålde sin släktgård för 14 miljoner kronor, något som kan vara ett motiv till brottet.

– En av de sakerna vi tittar på är givetvis ekonomi, säger Christer Axling i tv-programmet.

Högprioriterat

Polisen har avsatt avsevärda resurser för att lösa brottet. Bara den tekniska undersökningen av villan har tagit flera dagar.
– Vi är resursstarka, det kan jag säga. Det är ett väldigt prioriterat ärende, säger Christer Axling till Aftonbladet.
Enligt honom har polisen lyckats säkra ett antal spår som man nu försöker matcha mot en gärningsman.

Dubbelmordet är ett mysterium med många otäcka detaljer. Bland annat det sms som Suzanne ska ha skickat från sin mobil lördagen då hon försvann. Meddelandet togs emot av vänner i den lokala tennisklubben. Hon skulle ha spelat match den dagen, men lämnade återbud med ursäkten att hon var magsjuk.

Konstigt formulerat

– Det var konstigt formulerat, inte skrivet på ett sätt som hon skulle ha gjort, har Tina, en av Suzannes tenniskamrater, tidigare sagt till Aftonbladet.

Ingen av de personer Aftonbladet pratat med uppger att det fanns någon känd hotbild kring kvinnan och hennes sambo. Både mannen och kvinnan har beskrivits som trevliga, jordnära och mycket hjälpsamma.

Däremot har grannar noterat flera främmande bilar i området. Ett par slängda cyklar har också hittats i närheten av brottsplatsen.

– Hon var den snällaste, goaste människan jag träffat. Hon tävlade i högre klasser än jag, hon var med i A-laget och jag var bara en glad amatör, men hon var ändå generös och delade med sig av tips. ”Snyggt spelat!” kunde hon säga, berättar Tina i intervjun med Aftonbladet.

– Hon var glad och nöjd med livet. En person som gjorde små anspråk. Inte brydd om status, ytligheter, utan brydde sig om det viktiga i livet. Hon var en person som ville göra världen till en bättre plats.

Efterlyst sänds på torsdagar kl 20.00 i TV3 20.00 och på Viafree.se.

ANNONS