Mordmisstänkt i Malmö släpps från häktet

TT

Publicerad 2020-01-27

I början av juni i fjol sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i bostadsområdet Nya Bellevue i Malmö. En 25-årig man som suttit häktad misstänkt för mordet har nu släppts på fri fot. Arkivbild.

En 25-årig man som har suttit häktad misstänkt för att ha mördat en man i 20-årsåldern i Malmö förra sommaren släpps fri.

– Inga misstankar är avskrivna, men min bedömning var att det inte längre förelåg skäl för häktning och då hävde jag den, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till TT.

Två andra män – 21 och 19 år gamla – har varit frihetsberövade misstänkta för skyddande av brottsling respektive medhjälp till mord, men begärs nu vara kvar i häktet misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– De har suttit häktade också för olika grad av inblandning i mordet. Jag har begärt förlängning av åtalstid, men inte vad gäller den delen som kan kopplas till mordet, utan det är annan brottslighet, säger Pettersson.

Det var den 10 juni i fjol som en man i 20-årsåldern blev ihjälskjuten mitt på dagen i bostadsområdet Nya Bellevue i Malmö.