Akilov får ha spelkonsol i sin cell

Uppdaterad 2018-01-30 | Publicerad 2017-12-22

Rakhmat Akilov har blivit beviljad att inneha en spelkonsol i sin cell på häktet.

Tidigare har den 39-årige misstänkte terroristen varit bråkig och misskött sig, men han ska den senaste tiden blivit lugnare.

Han ska även ha fått tillåtelse att inneha kontanter i sin cell, enligt uppgift till Aftonbladet.

39-årige Rakhmat Akilov är misstänkt för att ha kapat en lastbil och sedan mejat ned människor längs med Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år.

Akilov, som greps av polis samma kväll, har erkänt att han utfört attacken och sitter just nu inlåst på Kronobergshäktet.

Spelkonsol i cellen

Som Aftonbladet tidigare skrivit om har Akilov varit bråkig mot häktespersonal och hans tid på häktet har kantats av misskötsel. Bland annat ska han ha attackerat häktespersonal med rasistanklagelser, gjort ”Hitlerhälsningar” i cellen samt ertappats med ett vasst föremål.

Men den senaste tiden ska den misstänkte terroristen ha lugnat ner sig och blivit mer skötsam.

Nyligen blev han beviljad att inneha en spelkonsol, enligt uppgift till Aftonbladet.

Han ska även ha fått tillåtelse att ha kontanter i sin cell. Pengar som han kan handla i kiosken för.

Omfattande förundersökning

Kriminalvården var tidigare mer noggranna i bevakningen då man befarade att det fanns risk att han skulle skada sig själv.

Nu har man släppt lite på kontrollen i det avseendet. Tidigare fick Akilov inte äta med bestick, men numera får han ha så kallade ”suicidbestick” när han äter, erfar Aftonbladet.

Förundersökningen mot Akilov är, enligt uppgift till Aftonbladet, på omkring 8 000 sidor. Enligt Kriminalvården är hanteringen av förundersökningen omgärdad av stränga regler.

Den får till exempel inte förvaras hur som helst.

Rättegången mot Rakhmat Akilov beräknas börja i februari.