Tre små ord man aldrig bör säga i en hiss

Hej. Efter förra krönikan fick jag många brev, vissa förstod mig och min humor, andra förstod den tydligen absolut inte, det är okej det med, tack för alla brev i alla fall.

En sak vill jag dock förtydliga: Vart enda ord i texten var helt sant och seriöst menat. Mejlet var äkta och avsändaren existerar. Så, nu var det avklarat.

Jag har ett tips på vad man inte bör säga i en hiss: Jag och min kompis Martin var på P3 Guld-festen i Göteborg. Hans bokningsbolag hade ett fancy hotellrum i samma hotell som festen hölls på och vi hade fått låna deras rumsnycklar för att använda toaletten. Det var mycket folk och vi trängde oss in i en fullpackad hiss. Inuti var det exakt så där speciellt tyst det bara kan bli i svenska hissar när främlingar tvingas stå på tok för nära varann. När vi står där och trängs bland propra herrar och galanta damer på väg till sina lyxiga rum säger Martin plötsligt:

– Det luktar fisk.

Bara den meningen och ganska så högt dessutom.

Det kändes helt fel. Säg inte så i en hiss. Resten av färden var jobbig. Väl på festen igen minglade jag runt i den stora lokalen och plötsligt gick det upp för mig att jag under min vingliga promenad faktiskt sett en hel hoper kända och framför allt håriga rockkillar/män och inser att: Hur stora är oddsen för att just dessa personer kommer vara under samma tak snart igen och att jag dessutom i så fall skulle ha med mig min kamera? Utan att gå för djupt in på i vilket skick jag eventuellt egentligen befann mig i så började jag likt en vallhund att fösa samman dessa personer från rummets olika hörn för att arrangera ett kort helt enligt mina egna önskningar.

Svaga minnen påminner mig om hur någon drar i dessa håriga personer och skriker saker som:

– Jag ska fota! Kom igen då! Du kan stå här brevid till vänster!

Jag tror denna någon var jag. I efterhand förstår jag inte hur det gick till, varför var de så snälla och beskedliga? Kan det vara för att dessa stjärnor tidigare aldrig träffat en så dominant och respektlös kvinna? Jag uppmanade samtliga att rätta till sina frillor och posa samtidigt som jag tryckte av en bild med min sunkiga hitte-kamera. Jag kanske borde jobba på typ Se och Hör? Eller inte.

Följ ämnen i artikeln