Sprängdåd mot bostad i Alby: Dörr söndersprängd

Uppdaterad 2017-11-20 | Publicerad 2017-11-19

Explosionen sprängde sönder en ytterdörr.

Mordförsöket ska vara ett hot – för att skrämma ett vittne i en pågående polisutredning, enligt Aftonbladets uppgifter.

En misstänkt gärningsman med kopplingar till ett kriminellt nätverk jagas nu för dådet.

En explosion har ägt rum vid en bostad i ett radhusområde i Alby, söder om Stockholm. En ytterdörr ska vara bortsprängd av vad som beskrivs som en kraftig detonation, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen fick larmet om explosionen vid 20.49.

– Då fick vi information om att det skett någon form av detonation på en adress och när vi kommer fram kan vi konstatera att så är fallet, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

– Det är inga personskador men däremot har det orsakat materiella skador.

Polisen har nu upprättat avspärrningar i området och nationella bombskyddet ska undersöka platsen där sprängningen ägt rum.

Sprängdådet ska enligt Aftonbladets uppgifter vara ett hot i syfte att skrämma en person till tystnad. Den man som nu uppges vara misstänkt för att ligga bakom kvällens detonation ska vara inblandad i ett annat pågående brottsärende.

Sprängningen tros ha genomförts för att hindra ett vittne från att delta i den utredningen och vittnet ska även tidigare ha utsatts för olika hot, enligt Aftonbladets källor.

Mannen som jagas efter söndagens detonation ska vara kopplad till en kriminell gruppering och misstänks bland annat för flera försök till misshandel.

Han har också nyligen dömts för narkotikabrottslighet med kopplingar till den kriminella grupperingen.

Söndagens sprängning utreds i nuläget som försök till mord.

Följ ämnen i artikeln