Ministern gifter sig med kollega

Publicerad 2012-04-12

Eskil Erlandsson, 55, fann kärleken i Susanne Adlercreutz, 36

19 år yngre Landsbygdsministern Eskil Erlandssons och hans 19 år yngre kollega, Susanne Adlercreutz ansökan om hindersprövning blev godkänd direkt. I maj har paret planerat att växla ringar.

Eskil Erlandsson, 55, har i hemlighet träffat kär­leken – på jobbet.

Aftonbladet kan i dag avslöja att landsbygds­ministern gifter sig med sin 19 år yngre kollega ­Susanne Adlercreutz.

– Det känns förstås ­jätteroligt, hälsar Eskil ­Erlandsson.

Parets hindersprövning. Klicka för att se dokumentet i större format.

Den femte april i år registrerades parets gemensamma ansökan om hindersprövning hos Skatteverket. Både Eskil Erlandsson (C) och hans blivande hustru försäkrar i skrivelsen att de varken varit gifta förut eller är släkt med varandra.

Ansökan godkändes ­redan samma dag och därmed var det fritt fram för paret att växla ringar. Det ska de göra under maj ­månad. Eskil Erlandsson har ­suttit i Fredrik Reinfeldts regering ända sedan alliansen tog makten 2006.

Bytte departement

Han är populär i centerkretsar och känd som en naturvän som är förtjust i hästar och gärna spelar på travet. Sin tid delar han mellan lägenheten i Stockholm och släktgården i Småland, där han ofta äter middagen hos sin mamma.

Hans blivande hustru är mer okänd för den breda allmänheten.

Susanne Adlercreutz, 36, är jurist i botten och sedan en tid anställd som departementssekreterare hos Annie Lööf på näringsdepartementet. Hon jobbade tidigare tätt tillsammans med Eskil Erlandsson på landsbygdsdepartementet, bland annat i frågor som rör viltvård och biobränsle. Men när relationen för en tid sedan fördjupades fick hon byta departement. Adlercreutz är av adlig släkt och var som ung juriststudent ordförande för Riddarskapets- och adelns ungdomsklubb, RAUK.

”Jätteroligt”

Eskil Erlandsson ville i går inte kommentera bröllopsplanerna, men hälsade via sin pressekreterare att det hela ”förstås känns jätte­roligt.”

Var maj-bröllopet ska hållas är ännu hemligt.

Ministerns blivande svärföräldrar har dock plats att hålla ett bröllop. Familjen äger en 1700-talsherrgård med tillhörande ridsportanläggning i sörmländska Stjärnhov.

Aftonbladet har varit i kontakt med Susanne ­Adlercreutz, men hon ­avböjer att kommentera giftermålet.