En man hittad – en befaras ha drunknat

TT

Publicerad 2020-02-09

Räddningstjänsten ryckte ut efter larm om att två personer saknas på sjön Fegen i Svenljunga kommun. Nu har en av männen hittats vid liv. Arkivbild.

Efter en intensiv sökinsats har räddningstjänsten hittat en av de två män som försvann på sjön Fegen i Svenljunga kommun vid liv.

– Han hittades stel och kall vid strandkanten av polisen och har förts med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Lovén vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Båten påträffades upp och ned i en annan vik, men den andre mannen saknas fortfarande och räddningsinsatserna avbryts.

– Bedömningen har gjorts att det inte längre finns något hopp om att finna mannen vid liv i den här kylan, säger Fredrik Lovén.

Det var vid 19.30-tiden på söndagen som räddningstjänst och ambulans larmades till Sjölidsviken i Fegen sedan två män, födda i början av 1990-talet, rapporterats saknade. Enligt polisen gav sig de två ut på sjön för att fiska.

– Den senaste kontakten som någon haft med sällskapet var runt klockan 14. Därför har det påbörjats en sökinsats, säger en ledningsoperatör på SOS Alarm till Göteborgs Posten.

Det hårda vädret försvårade räddningsarbetet.

– Det regnar och blåser 20 meter per sekund i byarna, vilket har gjort sökläget svårt. Räddningshelikoptern fick vända och vi fick heller inte upp någon drönare, säger Fredrik Lovén.

Följ ämnen i artikeln