Svenskt zoo stänger – 700 djur blir hemlösa

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2019-07-08

Efter 60 års verksamhet stänger nu Frösö zoo i Östersund.

Ägarna har försökt sälja verksamheten, men inte lyckats.

Nu söker de 700 djuren som bor på zoo:et nya hem.

Det är snart 60 år sedan Frösö zoo i Östersund slog upp portarna för första gången. Men i början av sommaren meddelande djurparkens ägare att de kommer stänga ner sin verksamhet – för gott.

Anläggningen las ut till försäljning, men ingen köpare har varit intresserad av att ta över Frösö zoo. Därför letar nu Frösö Zoo efter nya hem till djurparkens runt 700 djur, rapporterar P4 Jämtland.

– Målet är att alla djur ska ha omplacerats till andra djurparker i september, säger Åke Netterström, en av delägarna till parken, till radiostationen.

Sibiriska tigrar och lejon söker nytt hem

Bland de snart 700 hemlösa djuren finns en sibirisk tiger, tre lejon, hyenor och zebror. Var djuren kommer hamna är ännu oklart, men enligt Åke Netterström kommer majoriteten troligen få nya hem i Tyskland.

Frösö zoo har hållit öppet i nästan 60 år och sysselsatt ett 80-tal personer under sommarsäsongerna. Anläggningen har varit en viktig besöksanledning i Östersund.

Enligt SVT Nyheter Jämtland kommer 13 procent av alla norska turister till Östersund med anledning av just Frösö Zoo. Enligt tv-stationen skapar beskedet om att Frösö Zoo lägger ner verksamheten oro inom den lokala turistnäringen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln