Pierre Karlsson inför rätta

Uppdaterad 2013-09-04 | Publicerad 2013-09-03

Kalmar. I handbojor fördes Pierre Karlsson i morse in i Kalmar tingsrätt, inför ögonen på ett 40-tal åhörare från norra Öland.

Han nekar fortfarande till att ha mördat Gustaf Linder-Nordander och hans hustru Annika i Flakeböle den 13 december.

Tingssalen var fullsatt när när rättegången inleddes på förmiddagen. I salen fanns bland annat Gustafs mor, Kerstin Skoglund och Gustafs bröder Erik och Petter, den senare sedan många år nära vän med Pierre Karlsson.

– Jag försökte möta hans blick men han tittar bara ner i bordet framför sig, säger Kerstin Skoglund. Men jag såg att han grät. Det är bra, det ska han göra.

Känner ilska

Petter Skoglund säger att han känner ilska när han nu ser sin tidigare vän.

Pierre Karlsson har under förmiddagen gett ett frånvarande intryck, han sitter mest i sina egna tankar utan att lyssna på åklagare Thomas Hagmans sakframställan eller titta på de brandbilder som visas på stora skärmar.

När åklagaren inledde med att säga att Pierre Karlsson uppsåtligen berövat Gustaf och Annika livet satt den 55-årige snickaren och lekte med en penna.

Enda gången han visade några känslor var när åklagaren förklarade att han hade uppfattningen att Pierre var en uppskattad familjefar och hade goda vitsord som hantverkare. Då grät han.

70-tal personer ska höras

När Thomas Hagman redogjorde för offrens skador och dödsorsaker verkade Pierre Karlsson också frånvarande, borta i andra tankar. Han möter inte heller åklagarens blick.

Det stora intresset av människor från Öland, många bekanta till både den misstänkte som offren, innebär ett stort stöd för de anhöriga.

– Självklart, säger Kerstin Skoglund. Vi möta av värme från dessa människor, precis som vi gjorde vid minnescermonin i Byxelkrok i våras.

Ett 70-tal personer från norra Öland ska också höras i rätten i nästa vecka. Dessa får inte vara med vid förhandlingen innan de vittnat.

Pierre Karlsson kommer att höras på torsdag. Hittills har han inte yttrat sig, däremot har hans försvarare Claes Möllersten förklarat att Pierre förnekar brott.