Traktorn ryckte in och bärgade buss – hyllas av polisen

Publicerad 2015-07-17

Traktorn ryckte in och bärgade bort bussen. Foto: Polisen Huddinge

En trasig buss ledde till totalstopp i trafiken. Då ryckte byggföretaget in och styrde upp situationen.

– Det kändes onödigt att binda upp polisresurser på att dirigera om trafiken. Så våra gubbar hoppade över sin rast och hjälpte till att bogsera bort bussen, säger Robin Alvergård på byggföretaget, till Aftonbladet.

I onsdags fick polisen i Huddinge oväntad jobbhjälp.

Det var efter att en ledbuss fått totalstopp och orsakat kilometerlånga köer som polisen kallades till platsen för att dirigera om trafiken.

"Gubbarna hoppade över rasten"

Uppdraget gick dock fortare än tänkt – tack vare hjälp från ett byggföretag som arbetade i närheten av platsen.

– Vi såg att det var stopp i trafiken med flera kilometers kö och då gick vi ut och tittade vad som pågick, säger Robin Alvergård, projektingenjör på byggföretaget Züblin Scandinavia, till Aftonbladet.

Bussen stod väldigt illa till, mitt i korsningen vilket ledde till att det bildats kilometerlånga köer bakom. Så byggjobbarna frågade om de kunde vara till någon hjälp.

– Det kändes onödigt att binda upp polisresurser på att dirigera om trafik. Så våra gubbar hoppade över sin rast och hjälpte till och bogserade bort bussen till närmsta busshållsplats.

"Tacksamma för hjälp"

Initiativet var mycket uppskattat av polisen som skrivit om händelsen på Facebook. Ett inlägg som på mindre än ett dygn gillats av över 2 000 personer. Polisen Reine skriver:

"'Vi har tunga saker som drar tyngre saker" nämnde de som jobbar intill vägen. Sagt och gjort. Bussen kunde med deras hjälp bogseras till hållplatsen och trafiken kunde därefter åter flyta. Hjälp från oväntat håll är alltid tacksamt!"

Se polisens inlägg nedan.

Följ ämnen i artikeln