Raseri mot nya trenden – myror i naglarna

Publicerad 2018-08-31

Användare på Instagram rasar mot en nagelsalong i Moskva, efter att ett filmklipp där levande myror stängs in i en persons naglar fått stor spridning.

”Om någon skulle stoppa in dig i en nagel så skulle du nog inte vara så glad!”, skriver en person.

Klippet, där levande myror kryper omkring inuti en persons naglar, har fått stor spridning på sociala medier.

En del tycker att lösnaglarna är spektakulärt häftiga, medan många i stället riktar skarp kritik mot den ryska nagelsalongen som ligger bakom klippet.

Trots att salongen hävdar att inga myror kom till skada under inspelningen menar kritikerna att det rör sig om djurplågeri.

Det här är sjukt! Vedervärdigt! Ni borde skämmas”, kommenterar en användare.

Vad är det för fel på er? Det här är uppenbarligen djurplågeri. Om någon skulle stoppa in dig i en nagel så skulle du nog inte vara så glad!”, skriver en annan.

Videon visar hela tillverkningsprocessen av den kontroversiella nagelförlängningen. Med hjälp av en pincett plockas myrorna upp från marken och placeras i en cylinderformad plastnagel som sedan försluts med ett tunt plastlager.

Nagelsalongen får ofta stor uppmärksamhet för sina spektakulära naglar. Vanligtvis är reaktionerna delade, med människor som både förundras och förfasas, men den här gången blev responsen överhängande negativ.

Salongen har i efterhand valt att dela med sig av ett nytt klipp, där myrorna släpps ut i det fria.