Kvinnan ljög för polisen – frias av hovrätten

TT

Publicerad 2018-10-22

Även Hovrätten friar en kvinna i 20-årsåldern från åtalet om grovt skyddande av brottsling i samband med dödsskjutningarna vid Vårväderstorget i Göteborg. Arkivbild.

Även hovrätten friar en kvinna i 20-årsåldern från åtalet om grovt skyddande av brottsling i samband med dödsskjutningarna vid Vårväderstorget i Göteborg. Kvinnan har åtalats misstänkt för att ha ljugit om var en av gärningsmännen befann sig när skjutningarna inträffade.

Men det var först efter att hovrätten fastställt domen mot vännen – livstids fängelse för dubbelmordet och skjutningen på en restaurang i Göteborg 2015 – som kvinnan gav mannen alibi för mordtillfället.

Hovrätten för Västra Sverige delar tingsrättens bedömning att kvinnan har ljugit i polisförhören, men skriver i domen att det trots det inte går att tillämpa lagstiftningen så att det går att fälla kvinnan för grovt skyddande av brottsling.

Det var i mars 2015 som två maskerade personer öppnade eld med automatvapen inne på en restaurang i stadsdelen Biskopsgården. Två personer dödades och åtta andra skadades. Sju män har sedan tidigare dömts för medhjälp till morden och totalt 24 fall av mordförsök.