Misstänkt paket skickat till prinsessan Madeleine

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-14

I går fick polisens särskilda bombgrupp rycka ut i New York

I går fick polisens särskilda bombpatrull rycka ut till hjälporganisationen Childhoods kontor i New York.

Ett paket adresserat till svenska prinsessan Madeleine, 27, fick personalen att fatta misstankar.

Prinsessan Madeleine är i New York för att under fyra veckor jobba som projekthandläggare på hjälporganisationen World Childhood Foundation, drottningens stiftelse.

I går, rapporterar New York Post, kom ett mystiskt paket till stiftelsen på Madison Avenue, adresserat till den svenska prinsessan. Paketets utseende gjorde att personalen fattade misstankar och de kontaktade polisen.

Polisen i sin tur valde att skicka en bombpatrull till kontoret för att undersöka paketet, som man misstänkte kunde innehålla en sprängladdning.

Kärleksbrev och trosor

Paketet visade sig innehålla sladdar, kasettband, BH och trosor, enligt New York Post. I paketet fanns även ett kärleksbrev till prinsessan.

Paketet innehöll dock inga explosiva ämnen enligt New York Post.

– Det var ett paket som lämnades in på Childhoods kontor i New York. Det är en rutinåtgärd att alltid kolla paket adresserade till kungafamiljen. Jag har inga uppgifter om innehållet men det var dock ingen bomb, säger Annika Sönnerberg på Hovet till Aftonbladet.

Paketet och dess avsändare ska nu undersökas av polis.

Galamiddag i New York

World Childhood Foundation grundades 1999 av drottning Silvia. Organisationens syfte är att arbeta för barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen.

Den 21 oktober kommer en galamiddag att hållas i New York för att fira stiftelsens tioårsjubileum.

För drygt två månader sedan förlovade sig prinsessan Madeleine med Jonas Bergström, 30.