Försvunna 24-åringen hittad vid liv

Publicerad 2020-02-05

Arkiv.

Den 24-åriga studenten från Uppsala, som har varit försvunnen sedan i slutet av november, har hittats utomlands.

”Hon är anträffad och vid liv”, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson

I slutet av november anmäldes en 24-årig student i Uppsala försvunnen, vilket Aftonbladet tidigare har berättat om och som tidningen Ergo var först med att rapportera om. På tisdagsmorgonen kom beskedet att 24-åringen hade hittats och var vid liv.

– Vi har precis fått veta att den försvunna 24-åringen är hittad och vid liv. Av integritetsskäl kan jag inte ge några mer uppgifter än att personen är hittat och befinner sig i ett annan europeiskt land, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Inget konkret sökområde

Hur hittades den här personen?
– Det gjordes en formell efterlysning i slutet av november. Ganska snabbt misstänkte man att den här personen hade lämnat landet, vilket gjorde att vi inte hade något konkret sökområde. Då inleddes i stället ett sökande över hela världen där vi samarbetade med myndigheter och polis i andra länder.

Fick då beskedet

Och på tisdagen fick alltså polisen i Uppsala samtalet och beskedet att 24-åringen, som studerade i Uppsala, var hittad.

– Det finns säkert många bekanta till den här personen som har undrat vad som hände, därför är det skönt att kunna berätta att personern är återfunnen och vid liv.

Följ ämnen i artikeln