Stort antal bilar beskjutna med luftvapen – polisen vädjar om hjälp

Publicerad 2019-10-07

Någon eller några har i flera veckor skjutit på bilar i nordvästra Skåne med luftvapen.

Under natten till onsdags blev 14 bilar förstörda i Höganäs.

– Det gör mig så förbannad och vi kommer inte ge oss innan vi får tag i de skyldiga, säger Karim Ottosson, lokal polischef i Ängelholm.

Ett antal bilar har fått sina rutor sönderskjutna av vad polisen misstänker är luftvapen. Nu vädjar polisen i nordvästra Skåne på Facebook om hjälp och tips från allmänheten.

– Vi ser ett fenomen som verkar ha spridits runt om i kommunen och det gör mig så förbannad att någon kan göra något så onödigt, säger Karim Ottosson.

Ett tiotal kommuner har drabbats och redan i somras blev flera bilar och butiker i Helsingborg beskjutna.

– Vi vet inte i nuläget om det är en person eller flera men vi ser en koppling mellan fallen.

”Våra skattepengar ska användas till bättre saker”

Skadegörelsen tros ha skett under natten när flera bilar har stått parkerade. Polisen har fått in uppgifter om att en person ska ha setts skjuta med luftgevär i ett drabbat område.

– Det här är något jag inte vill behöva lägga ner tid på. Våra skattepengar ska användas till bättre saker. När man stjäl något så finns det ju en ekonomiskt vinning men nu förstör man bara. Det är onödig kostnad för både de drabbad och samhället, säger Karim Ottosson.

Bristen på kamerabevakning på allmän plats gör att polisen är beroende av vittnesuppgifter för att utredningarna ska kunna komma vidare.

– Vi kommer inte ge oss innan vi får tag i de skyldiga.

Flera bilar har blivit beskjutna med luftgevär så att rutorna krossats. Arkivbild.