Dopningslangare döms till fängelse

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-15

Tingsrätten avfärdade förklaringar som lögner

En 23-årig Linköpingsbo dömdes i dag för att ha beställt 600 gram testeron från Kina, vilket motsvarar 124 000 doser.

Mannen påstod under rättegången att han skulle ha injicerat hälften i sin egen kropp - utan att ha drabbats av några biverkningar.

Den 23-årige mannen hävdade också under rättegången att han endast skulle ha fått hälften av de beställda preparaten. Linköpings tingsrätt anser att mannen ljuger och mannen döms till fängelse i ett år och fyra månader för grovt dopningsbrott och grov smuggling, skriver corren.se. Man anser också att det finns risk för fortsatt brottslighet och 23-åringen ska därför vara fortsatt häktad i väntan på att domen vinner laga kraft.

Det var den 20 september i år som 23-åringen åkte fast i en rikstäckande razzia mot personer som beställt dopningspreparat via internet. I juli förra året beställde mannen 600 gram testeron från Kina, vilket motsvarar 124 000 doser. Mängden räcker till åtskilliga kroppsbyggare som vill dopa sig.

Ett tecken på att gripandet av 23-åringen har fått effekt är att tillgången på syntetiskt testosteron har minskat drastiskt i Linköping, skriver corren.se.