Elefanterna som dog försökte rädda elefantbebis

Uppdaterad 2019-10-07 | Publicerad 2019-10-06

Elefanterna som dog i vattenfallet i Thailand försökte rädda elefantbebisen som först föll i. Bilder visar även hur två elefanter kämpar för att inte falla ner mot samma död som de sex andra elefanterna.

Sex vilda elefanter, varav en treårig elefantunge, dog i helgen efter att ha ramlat ner för ett vattenfall i den thailändska nationalparken Khao Yai, i Thailand.

Olyckan ska ha inträffat efter ett massivt regnfall som gjorde de höga klipporna vid vattenfallet hala. En elefantkalv halkade först ner från klipporna. De andra elefanterna i flocken ska sedan ha försökt rädda kalven och varandra, men drunknat, enligt BBC.

På bilder kan man se hur två elefanter, som just sett sex andra medlemmar i sin hjord försvinna ner i vattnet, kämpa för att inte falla mot sin död i det ökända vattenfallet. De två elefanterna övervakades hela tiden av anställda i nationalparken och lyckades till slut ta sig till en säker plats, säger chefen för nationalparken, till kanalen.

Två elefanter överlevde

Hur det kommer att gå med de två överlevande elefanterna är osäkert. Enligt Edwin Wiek, grundare av Wildlife friends foundation i Thailand, kan det bli svårt för dem att överleva eftersom de är beroende av att hela flocken ger dem skydd och förser alla med mat, säger han till kanalen. Dessutom kan det få emotionella konsekvenser då elefanter känner sorg och faktiskt sörjer.

– Det är som att förlora halva din familj, det finns ingenting man kan göra tyvärr. Det är naturens gång, säger han till BBC.

Vattenfallet som även är känt som ”helvetesfallet” har en historia av liknande händelser. År 1992 föll en flock på åtta elefanter ner i fallet och dog.

Det finns fler än 300 vilda elefanter i nationalparken, som täcker mer än 2 000 kvadratkilometer och är ett populärt resmål bland turister.

Följ ämnen i artikeln