Ingen trängsel i Uppsalas lokaltrafik

Publicerad 2020-03-24

Ingen trängsel på bussarna i Uppsala.

Det är fullständigt kaos på flera håll i Stockholms lokaltrafik just nu. Men enligt UL finns det ingen risk för överfulla bussar i Uppsala.

– Det är inte troligt att det blir som i Stockholm, säger Helena Klange, presschef för UL.

Aftonbladet rapporterade igår om överfulla bussar i Stockholm. Anledningen till kaoset är att SL gått över till lördagstrafik på vardagar. Även på tisdagen vittnar läsare om ett fortsatt kaos i Stockholmstrafiken.

Även UL har ändrat tidtabellen och dragit ned på antalet avgångar, men att Uppsala skulle drabbas av ett liknande kaos är inte troligt enligt UL.

– Skillnaden mot det vi ser i Stockholm är att det främst verkar vara trångt i Stockholms ytterområden. Vi har bara ändrat tidtabellen för våra stadsbussar, tågen och våra linjebussar går fortfarande enligt normal tidtabell, säger Helena Klange, presschef för UL.

Upptågen rullar precis som vanligt.

UL sätter in flera bussar

När det gäller personal ser det också bra ut för UL som också kommer att sätta in fler bussar.

– Vi hade någon eller några avgångar under gårdagen där vi hade lite fler resenärer, och där kommer vi att sätta in fler bussar.

Var det risk för någon trängsel?
– Nej, det var ingen trängsel på det sättet, däremot hade man kanske inte hela bussen för sig själv som det ser ut på en del andra linjer.

Vad säger resenärerna?
– Det är ingen som har hört av sig och berättat att det ska ha varit några överfulla bussar. Däremot har flera hört av sig och frågat om det kan komma att bli trångt på bussarna, men det ser vi inte som någon risk i dagsläget, fortsätter Helena Klange som också berättar att sjukdomsläget bland personalen har förbättrats.

– Det har blivit mycket bättre, så just nu ser dt väldigt bra ut för oss.