Även Centerpartiet säger nej till spårväg

Publicerad 2020-03-02

Jonas Petersson (C), gruppledare för Centerpartiet, vill se en satsning på BRT-systemet.

I förra veckan sa Moderaterna tydligt nej till spårvagnar i Uppsala. Nu får man stöd i frågan av Centerpartiet som i stället vill att Uppsala kommun ska satsa på BRT-systemet.

– Vi tror på tillväxten i Uppsala och att den kan komma hela kommunen till godo, säger Jonas Petersson (C), gruppledare för Centerpartiet.

Fortsätt att utreda BRT-systemet.

Det meddelar Centerpartiet som vill att Uppsala kommun i stället ska satsa på de nya ”superbussarna”.

Ni säger alltså nej till spårvagnar?
– Jag säger som jag brukar göra till mina barn, säg vad ni vill ha i stället för att säga vad ni inte vill ha. Men ja, inom Centerpartiet tror vi att BRT-systemet är rätt lösning för Uppsala, säger Jonas Petersson (C), gruppledare för Centerpartiet.

Varför tror ni att BRT är bättre än spårvagnar?
– Vi är ett positivt parti och vi tror på tillväxten i Uppsala, och att den kan komma hela kommunen till godo.

Så ser de nya superbussarna ut.

Hoppas på fler stationer för Upptåget

Jonas Petersson (C) tror också att flera stationer för Upptåget kan bli en av lösningarna på kollektivtrafiken, i kombination med de nya superbussarna som redan i dag rullar i Malmö.

– Vi ser redan att regiontågen är viktiga, och att de kommer att bli fortsatt viktiga även i framtiden. Vi tror också att en ny station i norra Uppsala, och en i Vänge och Järlåsa, kan bli aktuella tidigare än vad andra partier tror.

I förra veckan gick Moderaterna ut och berättade att man säger blankt nej till spårväg, och nu väljer alltså Centerpartiet att följa efter.

– Centerpartiets beslut har ingenting med vad andra partier beslutar. Vi har vårt framtidscenario, och det här är vad vi tror är rätt för Uppsala.

Följ ämnen i artikeln