Stort kokainbeslag i Grekland

TT-AFP

Publicerad 2020-01-25

Grekisk polis har beslagtagit mer än ett ton kokain. Drogerna på bilden är från ett annat beslag som grekisk polis gjorde för flera år sedan. Också då hade drogerna skeppats från Karibien. Arkivbild.

Grekisk polis har beslagtagit mer än ett ton kokain och skjutvapen i två räder mot ett smuggelnätverk. Åtta utländska medborgare har gripits i samband med tillslaget, uppger polisen.

De misstänkta har, enligt ett uttalande från den grekiska polisen, skeppat droger till Europa och Nordafrika från Karibien ombord på yachter.

Värdet av beslaget uppges vara cirka 50 miljoner euro (drygt 500 miljoner kronor)

Det var i fredags som polis hittade 1 040 kilo kokain inslaget i enkilosförpackningar i samband med en razzia i hamnstaden Astakos. Två personer greps vid tillslaget.

Samtidigt genomfördes en polisräd i Aten mot tre lägenheter där en mindre mängd kokain påträffades samt en automatkarbin av typen Kalasjnikov, två handeldvapen och ammunition. Sex personer greps i Aten.

Tillslaget kunde göras efter sex månaders utredning och med stöd av USA:s ambassad i Aten och av polisen i Spanien och Albanien.

Ytterligare nio misstänkta inom smuggelnätverket eftersöks, enligt den grekiska polisen.