Tonåring knivskuren i bråk – allvarligt skadad

avHans Österman

Tre personer fördes till sjukhus efter ett bråk i centrala Sölvesborg under fredagskvällen.

En 18-årig blev knivskuren i ryggen och är allvarligt skadad, enligt polisen.

En fjärde person tog sig till sjukhus på egen hand.

Polisen fick larm klockan 21.22 om att flera personer bråkade på en cykelväg mellan Ica och Netto i Sölvesborg.

– Det finns vittnen. Bland annat har en buss kört förbi när det hände, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Tre personer skadades i bråket och fördes med ambulans till sjukhus. En av dem, en 18-årig man, blev knivskuren i ryggen.

– Hans skador är allvarliga men inte livshotande. Två andra har fått mindre skador i huvudet. Alla är vid medvetande, säger Evelina Olsson.

Vittnen såg tillhyggen användas i bråket, bland annat ett basebollträ. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Ingen är gripen.

Ytterligare en person som misstänks ha varit inblandad i bråket kom till akuten i Kristianstad under kvällen, uppger TT.

Under morgonen uppger polisen för Sydöstran att två har fått lämna sjukhus och sitter gripna i Karlskrona. Alla fyra har delgivits misstanke om brott.

– Ja, tre personer har tillhört en sida av bråket. Den fjärde personen har tillhört andra sidan, säger jourhavande förundersökningsledare Magnus Hansson till tidningen.

– Det har varit ett stort bråk mellan två olika falanger som vi förstår stött på varandra på olika platser vid olika tidpunkter under fredagen. Sedan har det urartat på ett ställe. Det är två grupperingar som velat slåss helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM