Mördades i direktsändning på Facebook

Publicerad 2016-06-19

Antonio Perkins, 28, direktsände sommarkvällen i Chicago på Facebook via sin telefon, tillsammans med vänner och sina barn.

Men en kort stund in i sändningen hörs flera pistolskott och telefonen faller till marken.

– En massa människor älskade min son, säger Antonios pappa till den lokala tv-kanalen WGNTV.

Det var på onsdagkvällen som Antonio Perkins var ute och träffade vänner han inte sett på ett tag i North Lawndale, Chicago.

Två av hans tre unga barn var med honom.

Solen höll på att gå ner vid 20.45, och med mobilkameran riktad mot sig själv, direktsände 28-åringen stunden på Facebook live.

Plötsligt fångar något Antonios blick, flera pistolskott hörs och Antonio, tillsammans med telefonen, faller ner i gräset.

Drygt 20 minuter senare, klockan 21.07, dödsförklarades han på sjukhuset. Dödsorsaken var skottskador i huvud och nacke.

”Hans liv var betydelsefullt”

Polisen i Chicago säger att skjutningen av gängrelaterad, men Antonio Perkins pappa och vänner till 28-åringen säger att den delen av hans liv ligger i det förflutna.

– Sluta döma alla. Sluta döma oss så där. Hans liv var betydelsefullt säger en vän till WGNTV.

Antonio hade nyligen blivit befordrad på sitt jobb och arbetade nästan varje dag. Enligt hans vänner var onsdagskvällen en sällsynt ledig kväll och att Antonio inte var målet för skottlossningen och att han inte var någon gängmedlem.

Ingen misstänkt gripen

Även Antonio Perkins bror sköts till döds, flera år tidigare.

– En massa människor älskade min son, säger pappa Daniel Cole om Antonio till WGNTV.

– Han var en bra person.

Enligt polisen finns ingen misstänkt gripen, men videon undersöks efter ledtrådar som kan leda till skytten.

Videon har tagits ner från Antonios Facebook-sida, men lagts upp igen av andra sidor. Via en av de har klippet visats nära två miljoner gånger.