Halloween-favoriten: Donald Trump

Uppdaterad 2016-10-04 | Publicerad 2015-10-16

Donald Trump är inte bara favorit i presidentracet – han är också en populär Halloween-utklädnad.

I Mexiko säljer Trump-kostymen som guacamole i solsken.

– Han är den mest hatade människan i landet, säger Diego Esponda.

Det mesta går som på räls för presidentkandidaten Donald Trump.

Trots att många experter var snabba att döma ut Trumps chanser växer hans popularitet för varje dag som går.

I opinionsmätningar i Nevada och South Carolina – två av de delstater som är först ut att hålla valmöten – är Trump 15 procentenheter före närmaste motståndare i Republikanerna.

Bara ”El Chapo” är mer populär

Trump inledde sin kampanj med ett hårt kritiserat tal som riktade in sig på illegala invandrare från framför allt Mexiko.

Han anklagade den mexikanska regeringen för att skicka brottslingar, knarksmugglare och våldtäktsmän över gränsen till USA.

– USA har blivit Mexikos soptipp. Det väller in smittsjukdomar över gränsen, sa Trump.

Uttalandena har väckt stor ilska i Mexiko och gjort Trump till en av Mexikos mest hatade människor. Så hatad att en Trump-mask är en storsäljare inför Halloween, rapporterar Fox News.

Enligt Diego Esponda, vd på ett företag som gör utklädnader, är det bara knarkkungen "El Chapo", som nyligen rymde från fängelse, som är mer populär.

Spenderar pengar på kepsar och tröjor

Trumps kampanj är speciell på flera sätt. Medan de andra kandidaterna spenderar sina pengar på konsulter och löner väljer Trump att lägga pengarna på annat.

Enligt Reuters är hans största utgift kepsar och t-shirts. De senaste tre månaderna har Trump-kampanjen lagt över sex miljoner kronor på kläder med budskapet "Gör USA fantastiskt igen".

Donald Trump – som är god för drygt 30 miljarder svenska kronor – skryter ofta om att hans kampanj bekostas helt och hållet av honom själv. Det senaste kvartalet har han samlat in sex miljoner dollar i donationer. Det kan jämföras med Hillary Clintons 30 miljoner dollar under samma period.