Aftonbladets USA-korrespondent: ”Trump är mer slipad än många tror”

Publicerad 2019-02-04

Ett ögonblick Oskar Forsberg, nyhetsreporter på Aftonbladet som under en månad tjänstgör som korrespondent i Washington DC.

– Tjenare! Det känns väldigt roligt att vara här. Det är spännande att följa allt på plats i stället för att rapportera från redaktionen i Stockholm.

Vad är det du ska göra i USA?

– Jag ska rapportera om allt som kan vara av intresse för Aftonbladets läsare. Det är en spännande tid i USA nu. Jag tycker att frågan om muren mot Mexiko är väldigt intressant, och där kanske vi snart får veta hur det kommer att bli. Sedan fortsätter ju Rysslandsutredningen, och nya kandidater inför presidentvalet 2020 presenteras på löpande band.

Vad kan läsarna förvänta sig av din rapportering?

– De kan förvänta sig att få ännu större inblick i politiken och samhällslivet i USA. Jag hoppas också kunna beskriva hur det som händer här påverkar Sverige.

Oskar Forsberg.

Är det något särskilt som du kommer att hålla ögonen på?

– Oavsett vad man rapporterar om så är det alltid en stor fördel att vara på plats där det händer. I Washington kretsar allt kring politik, och jag kommer att försöka fånga den speciella stämning som råder i staden.

Hur kommer vi kunna följa dig?

– En del av rapporteringen kommer att publiceras som vanligt på aftonbladet.se. Men sedan kommer jag skriva mycket Plus-material. Det blir spännande historier och gripande berättelser om allt mellan himmel och jord. Dessutom kommer jag vid flera tillfällen chatta med läsarna.

Uppladdningen för valet 2020 har dragit igång. Tror du att Donald Trump kommer att bli omvald?

– Inga kommentarer, haha. Nej men allvarligt så vill jag inte spekulera om det.

– Det som talar för Trump är att han är en betydligt mer slipad politiker än vad många kanske tror, och att han inte räds konflikter. Det som talar emot honom är att folk börjar tröttna på alla skandaler som omgärdar hans presidentskap.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Svenskt kaffe. Jag har köpt snabbkaffe som jag redan är trött på. Men sedan hoppas jag att jag kommer att få möjlighet att rapportera om en del goda nyheter under tiden jag är här. Det får inte bara bli konflikter och elände.