Startade storbråk – på grund av ett missförstånd

Publicerad 2014-07-01

Polisen: "Det var många som hakade på i upprördheten"

Kvinnan ramlade vid en taxi i Malmö. Men en man hon hade sällskap med missuppfattade situationen, och ska ha startat ett storbråk.

– Det är ett mycket märkligt ärende, säger Kim Hild på polisen.

Ibland blir situationer stökigare än de hade behövt bli. Det var precis som hände när en medelålders kvinna skulle gå in i en taxi på Segevång i Malmö på tisdagskvällen.

Av någon anledning trillade kvinnan omkull när hon skulle sätta sig i bilen. Men en man som hon hade sällskap med ska ha missuppfattat situationen. Han uppges ha trott att kvinnan blivit påkörd, och då beslutat sig för att gå till verbal attack mot taxichauffören.

Flera personer anslöt till bråket

Tumult utbröt. Fler och fler förbipasserande anslöt till bråket.

– Det var många som hakade på i upprördheten. Det blev en större dispyt, säger Kim Hild, informatör på Skånepolisens ledningscentral.

Flera polispatruller och två ambulanser skickades till platsen.

– Det var en fem-sex inringare som alla sa olika saker

"Ett mycket märkligt ärende"

Så småningom kunde polisen lugna ner situationen. Kvinnan som stod i händelsernas centrum skadade tänderna när hon föll, och fördes till sjukhus. Inga andra personer uppges ha blivit skadade.

– Ganska många av de inblandade har varit rätt så berusade, så de har inte kunnat höras ordentligt. Men ingen vill göra någon anmälan. Det är ett mycket märkligt ärende, säger Kim Hild på Skånepolisen.