Stora störningar i Comhems telefoni

Publicerad 2014-07-01

Jan-Åke Widenmark: "Jag blir förbannad"

Det är just nu stora störningar i Comhems telefoni i hela landet. Problemen har pågått sedan i morse. Så många som 10 000 kunder beräknas vara drabbade.

– Det är jättedåligt, säger Malmöbon Rudolf Taylor.

Flera personer har under tisdagskvällen hört av sig till Aftonbladet och berättat att det inte går att ringa med telefoner som är kopplade till bolaget Comhem.

– Det har pågått i flera timmar, och det går inte att komma fram till någon för att få svar. Det är jättedåligt, säger Rudolf Taylor i Malmö.

– Tänk om någon har sitt hemlarm kopplat till en Comhem-telefon, då fungerar det ju inte.

"Jag blir förbannad"

Jan-Åke Widenmark, 69, sitter fast i Kungälv och kan inte nå sin fru.

– Jag har försökt i flera timmar men kommer ingenstans. Jag vill bara få prata med henne och berätta var jag är, säger han.

När han ringer Comhem vill de inte berätta vad felet är.

– Jag blir förbannad. Det ska inte behöva var så här svårt att få fram ett meddelande till sina nära. Det verkar som att de vill smyga med det.

10 000 kan vara drabbade

På sin hemsida bekräftar Comhem att det är problem med telefonin i stora delar av landet:

– Vi har en pågående relativt omfattande driftstörning. Det är städer från Gävle och söderut som kan vara drabbade. Vår bedömning är att omkring 10 000 kunder har drabbats av felet, säger Johan Röjvall, chef för nätövervakning på Comhem.

Ska vara löst i natt

Problemen upptäcktes redan på måndagskvällen, men det var först i morse som Comhem kunde konstatera att felet var omfattande.

– Det är problem med en central teknisk utrustning som telefonin är beroende av. Vi har jobbat med detta hela dagen och vår prognos är att det kommer vara löst klockan 02 i natt, säger Johan Röjvall.

Vad säger du till de kunder som har haft svårt att nå fram till kundtjänsten?

– Det är naturligtvis beklagligt. Men när något sådant här händer blir det hårt tryck på supporten, och då kan det ta lite tid. Jag rekommenderar alla att kontrollera driftstatusen på vår webbplats.