Taxichauffören Ibrahim sköts ihjäl – polisen vädjar om hjälp

Uppdaterad 2022-10-28 | Publicerad 2022-10-27

Taxichauffören Ibrahim hade precis avslutat sitt nattpass när han sköts ihjäl med flera skott.

Gärningsmannen lyckades fly – och nu vädjar polisen om att få in tips.

– Vi behöver hjälp, säger utredningsledaren Göran Sundström i Viaplays ”Efterlyst”.

Taxichauffören Ibrahim hade precis avslutat sitt nattpass.

Det var den 16 oktober, strax efter klockan tre på natten, som tvåbarnspappan Ibrahim Özkan avslutade sitt nattpass som taxichaufför och gav sig av hemåt, mot Bergsjön i Göteborg.

Polisen har kartlagt Ibrahims sista timmar i livet, men inte hittat något som avviker från det normala.

– Han befinner sig ofta nere vid Järntorget, det är där han parkerat när han kört kunder. Han får en kortare körning strax efter klockan tre för att sedan åka mot hemmet, säger Göran Sundström, utredningsledare för grova brott i ”Efterlyst”.

Ibrahim parkerade sin bil och och hade öppnat bagagelucka när en okänd gärningsman närmade sig och sköt ihjäl honom med flera skott, enligt polisen.

– Vi fick flera samtal via SOS från personer i området som vaknat av smällen. Det skiljer sig lite i antal, men vi har fått mellan fem och tio skott via dörrknackning i området, säger Göran Sundström och fortsätter:

”Taxametern stängs av 03.18”

– I bilen finns en taxameter som stängs av 03.18, så vi vet när han kommer till platsen. Bagageluckan var öppen och vi misstänker att han gjorde i ordning bilen efter att ha använt den under arbetspasset.

Trots det kallblodiga tillvägagångssättet tror inte polisen att mordet är kopplat till gängmiljön. Nu vädjar man om tips för att lösa fallet.

– Om det är så att någon väntat på Ibrahim och vet att han slutar den här tiden varje helg, då kan det kanske vara så att någon sett att man rekat platsen med flyktvägar, eller att det stått bilar parkerade på avvikande platser med personer i, säger Göran Sundström.

– Vi behöver hjälp.

Polisinsats vid platsen där Ibrahim sköts ihjäl.

Följ ämnen i artikeln