Elliott, 20, är försvunnen – stor sökinsats pågår

Uppdaterad 2023-12-24 | Publicerad 2023-12-08

Försvunna Elliott, 20.

20-åriga Elliott från Skellefteå har varit försvunnen i över en vecka.

Hans telefon visar att han åkt norrut i snöstormen på tisdagen 28 november.

Nu sätts nya resurser in för att hitta honom.

– Jag har gått in med en begäran om helikopter, säger Johann Kristiansson, polisinspektör i Skellefteå.

20-årige Elliott från Skellefteå har varit försvunnen sedan kvällen den 28 november. Han lämnade jobbet vid 15.30-tiden och satte sig med största sannolikhet i sin bil, en mörkgrå Volvo S80.

Efter det har hans mobil ”pingats” i området kring Jävre, cirka sex mil norr om Skellefteå. Då var klockan 21.21 på kvällen. Där slutar spåren.

Nu sätts nya resurser in i sökinsatsen för att hitta honom.

– Vi har nu en utredning som gör att vi kunnat öppna verktygslådan ytterligare. Jag har bland annat begärt att man ska sätta in helikopter i sökandet men hittills har det varit för dåligt väder för att de ska kunna lyfta, säger Johann Kristiansson, polisinspektör i Skellefteå.

Man misstänker inget direkt brott i samband med försvinnande med meddelar att ärendet hanteras av gruppen för grova brott vilket är standardförfarande vid försvunna personer.

– Vi har lyst bilen och personen. Vi har utfört vissa rutinåtgärder men vi kommer inte längre, nu hoppas vi på att få in tips, säger Kristiansson.

Elliotts familj har även de gått ut med en efterlysning och vädjar nu till alla som kan ha sett något att kontakta polisen.

– Vi vet inte varför han åkte norrut efter jobbet, ingen vet. Vi vill bara ha hem honom och fokuserar nu på att hitta bilen, säger Elliotts mamma Anna till Aftonbladet.

Missing People: Som en nål i en höstack

Organisationen Missing People har vid flera tillfällen sökt efter Elliott de senaste dagarna. Hittills utan resultat.

– Vi har sökt över 60 mil väg bara sedan i onsdags. Vi har pratat med de stora taxibolaget, med hotell och med kommunerna i närheten som haft plogbilar ute men vi har inte hittat ett enda spår. Bilen är totalt förvunnen och då blir det som att leta efter en nål i en höstack, säger Martin Persson på Missing People.

Bilen som Elliott tros ha färdats i en Volvo S80, årsmodell 2005, med registreringsnummer WFH 242.