Man hittades livlös vid strippklubb – anhölls för sprängningen

Publicerad 2019-06-26

En man i 50-årsåldern är anhållen misstänkt för sprängningen av en strippklubb i Örebro.

Enligt uppgifter hittades han livlös i närheten av klubben.

Bredvid honom låg två väskor – innehållande en pistolattrapp.

Polisen höll på onsdagseftermiddagen en presskonferens om sprängningen i Örebro.

Enligt dem utgår man från att någon medvetet placerat en bomb vid strippklubben. Polisen menar också att det är kriminella gäng som ligger bakom dådet, med avsikt att förstöra byggnaden, enligt deras arbetsteori.

– Vi jobbar med full intensitet med utredningsarbetet och vi får god hjälp av hela regionen. Det är viktigt för oss att samverka, säger Elisabeth Anestad, polisområdeschef i Örebro, till Nerikes Allehanda

På onsdagseftermiddagen anhölls en man i 50-årsåldern misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

”Uppgörelse i den kriminella världen”

Polisen är förtegen om detaljer men säger att det handlar om en uppgörelse i den kriminella världen.

– Den här personen har funnits i närområdet när han greps, säger Elisabeth Anestad.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades den misstänkta mannen i närheten av strippklubben. Han låg skadad på marken och var livlös.

Källor uppger för Aftonbladet att mannen hade med sig två väskor. När polisen kontrollerade innehållet hittades en pistolattrapp.

Mannen ska ha lämnat en förklarning till hur han skadades, något som polisen inte bedömt som trovärdigt, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen uppger att en intensiv utredning pågår och att ärendet klassas som en särskild händelse, för att Örebropolisen ska få tillgång till extra resurser.

Följ ämnen i artikeln