Trio förberedde mord på parkering i Lund

TT

Publicerad 2020-03-16

Tre män döms av Lunds tingsrätt till långa fängelsestraff för att ha förberett ett mord i november förra året. Arkivbild.

Av en slump undveks ett mord på en parkeringsplats i Lund i november förra året. Nu har tre män dömts till mellan fem och sju års fängelse var för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

De tre männen har anknytning till en kriminell gruppering i Göteborg. De satt i en hyrbil på parkeringsplatsen med en skarpladdad, osäkrad pistol placerad under förarsätet. De bar handskar och hade två krypterade telefoner i bilen.

En polispatrull blev av en händelse intresserad av de tre männen och när en av dem klev ur bilen visade han sig bära skyddsväst. En person som av polisen var misstänkt för inblandning i sprängdåd mot den gruppering som de tre männen i bilen tillhörde var bosatt i närheten av parkeringen. Han kom dit strax efter att de tre männen gripits.

"Sammantaget har tingsrätten kommit fram till att det inte finns någon annan förklaring till att männen befann sig på parkeringsplatsen med en skjutfärdig pistol än att de förberedde ett mord på medlemmen i den andra kriminella grupperingen", skriver Lunds tingsrätt i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln