George W. Bush genomgår hjärtoperation

Publicerad 2013-08-06

USA:s förre president George W. Bush har genomgått en hjärtoperation.

Problemet var en blockerad artär.

Bush väntas skrivas ut från sjukhuset på onsdag.

George W. Bush, 67, genomgick idag en hjärtoperation. Under en rutinmässig hälsoundersökning på måndagen upptäcktes en blockerad artär. Ett litet rör, en så kallad stent, har nu placerats inuti artären för att utvidga det blockerade området och underlätta blodflödet.

Enligt George W. Bush talesperson, Freddy Ford, ska operationen genomförts på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas utan några komplikationer. Bush är enligt talespersonen tacksam mot de skickliga läkare som vårdade honom. Han tackar sin familj, vänner och medmänniskor för deras böner och uppmanar alla att gå på regelbundna hälsokontroller.

Sjukhusvistelsen förväntas bli kort. Redan i morgon, onsdag, ska George W Bush skrivas ut. Han ska enligt ett uttalande vara ivrig att återvända till sitt normala schema på torsdag skriver CNN

Under tiden som president (2001-2009) var Bush tillsynes vid god hälsa. Washington Post skriver att han 2001 opererade bort en huddefekt som inte var cancer från ansiktet och att han 2002 slog i huvudet när han satte en kringla i halsen.