"Tänk dig ett par sjörövare på permis"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-26

Caesars har blivit utvalda av bröderna Gallagher att värma upp den skandinaviska publiken.

Jocke Åhlund och hans Caesars värmer upp för Oasis under deras korta Skandinavienturné. Efter första spelningen är Jocke trött och har blivit av med en bit av en tand, men är ändå jävligt glad.

Liam Gallagher sjöng som en kratta, enligt Aftonbladets kritiker. Foto: Darryl Dyck

– Det var extremt kul. Vi fick ett otroligt bra publikmottagande. Man är inte van vid allsång och massiv handklappning när man bara är förband, säger Caesars Jocke Åhlund.

Hur var Oasis då?

– Oasis var grymma, de var hur schyssta som helst. De kom fram och presenterade sig och snackade innan och sen efterfestade vi tillsammans efteråt. I dag betalar jag priset för en mycket rolig kväll. Jag har huvudvärk och har tappat en flisa av framtanden, men det var inte på grund av bråk – det var överdriven hjärtlighet. Du vet, när karlar blir berusade visar de sin kärlek på ett burdust sätt ibland.

Det låter vilt?

– Det var lite halvvilt. Tänk dig ett par sjörövare på permis i Manilla.

Fick ni reda på varför Oasis ville att just ni skulle vara förband?

– De gillar oss alldeles tydligt. Noel kom fram efteråt och sa att det var skitbra, men att det var synd att vi inte spelade ”Kick You Out” för det var hans favoritlåt. Båda bröderna stod och kollade och diggade när vi körde. Det var riktigt bra stämning all over.

Hur känns det inför Globenspelningen då?

– Vi har spelat på Globen förut, som förband åt Lenny Krawitz. Det var konstigt. Lenny liksom, och stället är ju så enormt stort. Vår basist David råkade dra av en sträng och det tog honom flera låtar bara att gå och hämta en ny så vi fick spela flera låtar utan bas.

– Vi är ju inte ett arenarockband, vi passar bättre på klubbar. Men att vara förband är roligt när det är band som man gillar och som gillar en.

Sofia Lundgren

Allt om Stockholm

2009-01-26

Förband åt Oasis

Ett stort minus