Skjutning vid akuten i Malmö – polisen på plats

Publicerad 2018-12-03

Polisen larmades till akutmottagningen i Malmö på söndag eftermiddag efter en skottlossning. Enligt uppgift till Aftonbladet har två gärningspersoner fått hjälp att fly från platsen i en bil.

– De hoppade in i en bil som kördes iväg av en tredje man, säger källan till Aftonbladet.

Polisen fick på måndagen in flera larm om skottlossning vid akuten i Malmö.

– Det har varit ett bråk och i samband med det har skott avlossats, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Personerna som bråkat ska, enligt polisen, snabbt ha skingrats och sprungit åt olika håll. Ingen person som deltog i bråket fanns kvar på platsen när polisen anlände.

Enligt uppgift till Aftonbladet söker polisen två gärningspersoner som fått hjälp att fly platsen.

– De hoppade in i en bil som kördes iväg av en tredje man, säger källan till Aftonbladet.

Polis på plats vid sjukhus i Malmö efter skottlossning.

Hittat spår efter skottlossning

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen hittat tomhylsor på platsen och polisen bekräftar att de gjort fynd som stärker deras misstanke om att det rör sig om en skjutning.

– Det tillsammans med vittnesuppgifter gör att vi kan vara säkra på att det skett en skottlossning, säger Calle Persson.

Fullt med folk på platsen

Platsen spärrades av och polisen började förhöra de många vittnen som befann sig på platsen.

– Det är en central plats vid ett sjukhus så det finns både personal och andra personer där mer eller mindre dygnet runt, säger Calle Persson.

Inget tyder på att sjukhusbyggnaden träffats av skotten och polisen hade på måndag kväll vare sig någon målsägande eller misstänkt.

Följ ämnen i artikeln